Top stories

Crimilex_Bart_Vosters

Strafpleiters : Bart Vosters

Uitgebreid interview in Het Laatste Nieuws waarin Meester Vosters zijn zicht geeft op zijn job en carrière als strafpleiter.

Crimilex_Bart_Vosters

Grootste assisenproces ooit in Limburg

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft beslist om alle dertien verdachten van de martelmoord op de 33-jarige Genkenaar Hilal Makhtout (33) naar het hof van assisen in Tongeren door te verwijzen. Dat heeft Jan Keulen, een van de advocaten in het dossier, bevestigd.

Crimilex_Bart_Vosters

Poging ontvoering minister van justitie

In het onderzoek naar dreigingen tegen minister van Justitie Van Quickenborne is in Nederland een vijfde verdachte opgepakt. Crimilex staat deze verdachte bij.

Recente artikels

Bron : |

35 mensen veroordeeld in megadrugsproces in Hasselt: Kinrooise spilfiguur krijgt 12 jaar cel

Pelt - Een Peltenaar is vrijdag in Hasselt veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur nadat hij 157.000 euro van twee vzw’s plunderde. De 43-jarige was er aan de slag als penningmeester. Hij stelde de som te lenen om via een bitcoininvestering zijn verloren geld terug te winnen nadat de man eerder inging op een nepadvertentie met Gert Verhulst als uithangbord.

De veertiger verblijft momenteel al drie jaar achter de tralies. Het openbaar ministerie beschreef hem als een beroepscrimineel van hoog niveau en vroeg vijftien jaar cel. Een eis die de Kinrooienaar te hoog vond en waartegen hij luid protesteerde. “Ik hoop op een eerlijk proces.”

In de zomer van 2018 kwamen de speurders hem op het spoor nadat enkele vrachtwagens met tot 10.000 liter drugsafval in het Limburgse landschap opduiken. Langs de Evence Coppéelaan in Genk, aan de Pukkelpopweide in Hasselt, in Hamont-Achel en vooral in de Bruinstraat in Zonhoven. Wanneer de speurders daar de laadklep van een truck opentrekken, komt hen een walm van een synthetische geur tegemoet. Buurtbewoners wijzen hen met succes naar een boerderij in de straat op nummer 70. De vondst van een labo brengt de bal helemaal aan het rollen.

LEES OOK. Hoofdrolspeler in megadrugsproces beroept zich op zwijgrecht Intimidatie De rechtbank bestempelde Thomas – Tony – P. als de leider van een criminele organisatie. Bendeleden spraken hem vooral aan als ‘papa’. Hij communiceerde met de andere veroordeelden via geëcrypteerde of gecodeerde telefoons die de speurders wisten te kraken. Daarin is onder meer te horen hoe hij tegen zijn dochter zegt dat hij de baas is. Daarnaast was de man ook niet vies van intimidatie, stuurde zijn zaakjes zelfs nog vanuit de gevangenis aan en bleek met een wapen in zijn auto rond te rijden. Hij is schuldig bevonden aan het vervaardigen van speed, cocaïne, xtc en allerhande aanmaakstoffen. Ook was de veertiger betrokken bij de opzet van een vijftal cannabisplantages in Limburg. Voor enkele wietkwekerijen vond de rechtbank zijn schuld niet bewezen en hij kreeg daarvoor de vrijspraak.

Zijn totale straf tikt nu af op 12 jaar cel, 80.000 euro boete en een verbeurdverklaring van ruim een miljoen euro aan vermogensvoordelen. Ook draait hij op de proces- en opruimingskosten van het afval voor ruim 100.000 euro. Thomas P. hoorde de straf vrijdag in de Hasseltse rechtbank rustig aan. Zijn advocaat, Johan Vangenechten, wenst eerst het 269 bladzijden lange vonnis te bestuderen voordat hij een uitspraak doet over het aantekenen van beroep.

Familiebedrijf De spilfiguur liet zich hoofdzakelijk omringen door familieleden. “Het was een familiebedrijf.” Zijn echtgenote kreeg 28 maanden cel met uitstel. Tegen zijn zoon vond de rechtbank geen bewijzen. Als enige van de 36 verdachten is de 20-jarige vrijgesproken. Voor Mohammed H., de rechterhand van Thomas P., had de rechter 9 jaar cel, 60.000 euro boete en een verbeurdverklaring van meer dan een half miljoen euro in petto. Hij daagde niet op voor het proces.

In 2019 kreeg de man penitentiair verlof om de begrafenis van zijn moeder in Nederland bij te wonen, maar knipte zijn enkelband door en vluchtte naar Libanon. Net als voor twee andere veroordeelden is zijn onmiddellijke aanhouding gevraagd. De overige veroordeelden kregen opschorting van straf tot zes jaar cel effectief. Daarnaast zijn luxegoederen, tientallen gsm’s, tien wagens, geldtelmachines, drugs en meerdere laptops en computers verbeurd verklaard.

Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elke reproductie dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2public.

Turnhout

Broedersstraat 4

Hasselt

Lombaardstraat 16

Antwerpen

Lange Lozanastraat 142/2

  • Ondernemingsnummer

    BE05 6397 6311

  • Erelonen Turnhout

    BE41 6302 1074 7010

  • Erelonen Hasselt

    BE57 6302 1504 6635

  • Erelonen Antwerpen

    BE41 6302 1074 7010

  • Derdenrekening

    BE57 6302 1504 6635