Sinds begin 2020 kunnen advocatenkantoren een doorlichting (peer review) laten uitvoeren door een onafhankelijk orgaan binnen de Orde van Vlaamse Balies (OVB). In dergelijke doorlichting wordt de werking van het kantoor getoetst aan de kwaliteitseisen van de OVB. De auditor gaat op een grondige manier na of het kantoor op de juiste manier werkt waarna een doorlichtingsrapport wordt opgemaakt met een eindbeoordeling.

Omdat Crimilex kwaliteitsmanagement en klantentevredenheid hoog in het vaandel draagt, werd er geen moment geaarzeld en werd een review aangevraagd. Crimilex was daarmee bij de eerste kantoren in Vlaanderen die dergelijk audit liet uitvoeren.

De verregaande investering in IT om de werking te optimaliseren werd als zeer positief ervaren. Als innovatief en specifiek voor het kantoor werd vermeld dat het kantoor zoveel mogelijk werkt met vaste tarieven die duidelijk op de website staan vermeld. Het rapport besluit met de conclusie dat het kantoor professioneel georganiseerd en gestructureerd is.

Het rapport besloot dan ook dat Crimilex aan de kwaliteitsvereisten van de OVB voldoet zodat een positieve evaluatie en het daarbij horende kwaliteitslabel werd afgeleverd.

Nog vragen ?